Η τέλεια συνταγή για την καλοκαιρινή σαλάτα της Cameron Diaz
Η χορταστική πρόταση για το καλοκαίρι με τις ελάχιστες θερμίδες που συνδυάζεται άψογα με ένα ποτήρι Sauvignon Blanc.
Όταν ακούσαμε για πρώτη φορά ότι η Cameron Diaz συνεργάζεται με το goop.com για τη δημιουργία μιας σαλάτας, ξέραμε ότι μερικά πράγματα ήταν δεδομένα για τη σαλάτα αυτή.
Γνωρίζαμε ότι θα ήταν γεμάτη από πολύχρωμα λαχανικά, ότι θα ήταν τουλάχιστον λίγο πικάντικη και ότι πιθανότατα θα συνδυαζόταν υπέροχα με ένα ποτήρι Sauvignon Blanc. Τέλος, ξέραμε σίγουρα ότι θα τη ζητούσαμε κάθε μέρα για όλο το καλοκαίρι.
Πώς θα φτιάξεις αντιοξειδωτική σαλάτα με καρπούζι για την παραλία και όχι μόνο
Η σαλάτα και η συνταγή της είναι επιτέλους διαθέσιμη και, φυσικά, όλες οι παραπάνω προβλέψεις βγήκαν αληθινές. Αν ζούσαμε στο Los Angeles, θα μπορούσαμε να την παραγγείλουμε ανά πάσα ώρα και στιγμή από το goop Kitchen. Επειδή δυστυχώς δεν έχουμε αυτή τη δυνατότητα, μπορούμε να βρούμε την ακριβή συνταγή και να τη φτιάξουμε μόνες μας μέσα σε λίγα λεπτά, βασιζόμενες στη συνταγή που έχει δημοσιευτεί στην επίσημη ιστοσελίδα.
Αν σου αρέσουν οι σαλάτες σου λίγο γλυκές και λίγο πικάντικες, τότε αυτή που σκέφτηκε η Cameron Diaz, θα είναι σίγουρα για σένα. Το καλό είναι πως αποδεικνύεται αρκετά χορταστική από μόνη της, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν μπορούμε να δοκιμάσουμε να προσθέσουμε λίγο ψητό κοτόπουλο ή σολομό για επιπλέον πρωτεΐνη και ενέργεια.
5 υλικά αρκούν για να φτιάξεις τη viral καλοκαιρινή σαλάτα του TikTok
Ακολουθεί η συνταγή για τη δημοφιλή σαλάτα της διάσημης ηθοποιού, με τα υλικά να προορίζονται για την παρασκευή δύο μερίδων:
Για τη βινεγκρέτ:
¼ φλιτζάνι κάσιους, καβουρδισμένα
2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου
2 κουταλιές της σούπας ξύδι από κρασί ρυζιού
χυμό από 1 lime
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ
1 κουταλιά της σούπας πάστα μίσο (παραδοσιακό ιαπωνικό καρύκευμα το οποίο παράγεται από ζυμωμένους καρπούς σόγιας, μαζί με αλάτι και κότζι)
1 κουταλιά της σούπας ταμάρι χωρίς γλουτένη
1 κουταλάκι του γλυκού sriracha ή άλλη καυτερή σάλτσα της επιλογής σου
1 σκελίδα φρέσκο σκόρδο, τριμμένο ή ψιλοκομμένο
1 τσίλι της αρεσκείας σου
½ φλιτζάνι ηλιέλαιο ή λάδι αβοκάντο
1 κουταλιά της σούπας καβουρδισμένο σησαμέλαιο
Για τη σαλάτα:
4 φλιτζάνια πράσινα λαχανικά της επιλογής μας (ιδανικά ένα μείγμα μαρουλιών romaine και Little Gem)
1 φλιτζάνι μπιζέλια σε λεπτές φέτες ή ζουλιέν
1 φλιτζάνι καρότα κομμένα σε ζουλιέν ή σε λεπτές φέτες
½ φλιτζάνι αγγούρια, κομμένα σε μισοφέγγαρες φέτες
½ μάνγκο, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε ζουλιέν ή σε λεπτές φέτες
1 αβοκάντο, κομμένο στη μέση και κομμένο σε φέτες
½ φλιτζάνι ανάμεικτα φρέσκα μυρωδικά (μας αρέσει ένα μείγμα από δυόσμο, κόλιανδρο και βασιλικό)
¼ φλιτζάνι κάσιους, καβουρδισμένα και χοντροκομμένα
½ φλιτζάνι φουσκωτό ρύζι
2 φέτες φρέσκου λάιμ
Εκτέλεση
1. Για να φτιάξεις τη βινεγκρέτ, βάλε τα πάντα στο μπλέντερ εκτός από το ηλιέλαιο και το καβουρδισμένο σησαμέλαιο. Χτύπα σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να αναμειχθεί πλήρως και να γίνει λείο. Με το μπλέντερ ακόμα σε λειτουργία, ρίξε αργά τα έλαια για να γίνει ομοιόμορφο το ντρέσινγκ. Άφησέ το στην άκρη μέχρι να το χρησιμοποιήσεις. Μπορείς ακόμη και να φτιάξεις το ντρέσινγκ εκ των προτέρων και να το βάλεις στο ψυγείο για έως πέντε ημέρες.
2. Ρίξε τη σαλάτα σε ένα μπολ. Ξεκίνα με τα χόρτα της σαλάτας στον πάτο του πιάτου και στη συνέχεια πρόσθεσε τα λαχανικά, το μάνγκο και το αβοκάντο.
3. Γαρνίρεις με τα μυρωδικά στην κορυφή.
4. Όταν είσαι έτοιμη να σερβίρεις, ανακάτεψε το ντρέσινγκ με τη σαλάτα και πρόσθεσε από πάνω τα κάσιους και το ρύζι. Σερβίρεις με μια φέτα lime στο πλάι.
Πώς θα φτιάξεις αντιοξειδωτική σαλάτα με καρπούζι για την παραλία και όχι μόνο