To πιο αγαπημένο φαγητό: Φτιάξτε τα καλύτερα μακαρόνια με κιμά
Η λαχταριστή μακαρονάδα στα καλύτερά της.
Ένα κλασικό φαγητό που αγαπάμε οι Έλληνες είναι τα μακαρόνια με κιμά ή αλλιώς το σπαγγέτι μπολονέζ. Ειδικά μια βροχερή και κρύα μέρα σαν τη σημερινή, μια πλούσια μακαρονάδα με κιμά είναι το καλύτερο «φαγητό της παρηγοριάς» που θα μας ζεστάνει από την κορφή ως τα νύχια και θα βάλει λίγη αγάπη στο στομάχι μας.
Υλικά
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
4 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
1 μικρό καρότο κομμένο σε κύβους
1 σέλινο κομμένο
100 γρ. καπνιστό μπέικον κομμένο σε κύβους
400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
400 γρ. κιμά χοιρινό
1 πρέζα αλάτι
350 ml κόκκινο κρασί
750 γρ. ντομάτες κονσέρβας ψιλοκομμένες
2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
400 γρ. ζυμαρικά
Φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα(για το σερβίρισμα)
Εκτέλεση
1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίξτε ελαιόλαδο.
2. Μόλις κάψει, τσιγαρίστε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο, το μπέικον και το σέλινο μέχρι τα υλικά να καραμελώσουν και όχι να καούν. Αυτό θα πάρει περίπου 15 λεπτά.
3. Ρίξτε τους κιμάδες και τσιγαρίστε τους για πέντε λεπτά.
4. Προσθέστε το κόκκινο κρασί και μόλις πάρει βράση, αφήστε το κιμά στη φωτιά μέχρι τα υγρά στο τηγάνι να μειωθούν στο μισό.
5. Προσθέστε τις ντομάτες και αφήστε το για 30 λεπτά.
6. Ρίξτε το θυμάρι και το αλατοπίπερο και ο κιμάς είναι έτοιμος.
7. Βράστε τα μακαρόνια και ρίξτε τη σάλτα του κιμά.