Άκης Πετρετζίκης: Κολοκυθοανθοί γεμιστοί
Η πιο καλοκαιρινή συνταγή.
Υλικά: 1 κρεμμύδι
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κολοκυθάκι
1 σκ. σκόρδο
1 καρότο
300 γρ. ρύζι γλασέ
200 γρ. νερό
500 γρ. ντομάτες, τριμμένες
αλάτι
πιπέρι
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
1/4 ματσάκι μαϊντανό
1 κ.σ. βασιλικό
1 κ.σ. δυόσμο
Για τη σύνθεση
30 κολοκυθοανθούς
50 γρ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
400 γρ. νερό
Για το σερβίρισμα
θυμάρι
ρίγανη
λεμόνι
ελαιόλαδο
φέτα
Δες την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com