Μυρωδάτη κρέμα λεμονιού για ανάλαφρο επιδόρπιο
Αυτή η λαχταριστή κρέμα λεμονιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο ως γέμιση σε τάρτες και κέικ όσο και ως κανονικό γλυκό, δροσερό και ελαφρύ, για οποιαδήποτε στιγμή της μέρας που σας πιάνουν οι υπογλυκαιμίες σας. Να συμπληρώσουμε πως φτιάχνεται μέσα σε 20 λεπτά.
Υλικά
2 μεγάλα αυγά
3 μέτρια ζουμερά λεμόνια
1 1/3 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
125γρ. βούτυρο κομμένο σε κομματάκια
½ κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ
Εκτέλεση
1.Πλένετε τα λεμόνια και τα σκουπίζετε καλά. Τα ξύνετε στον τρίφτη και έπειτα τα κόβετε στη μέση και τα στύβετε. Κρατάτε και το ξύσμα και τον χυμό.
2.Σε μια μικρή κατσαρόλα τοποθετείτε τα αυγά και τα χτυπάτε να διαλυθούν με σύρμα. Προσθέτετε το ξύσμα, το χυμό, τη ζάχαρη, το βούτυρο και το κορν φλάουρ.
3.Ανακατεύετε με το σύρμα όλα τα υλικά και βάζετε τη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια με το σύρμα.
4.Συνεχίζετε το ανακάτεμα για περίπου 10 λεπτά έως ότου η κρέμα να πήξει και τότε χαμηλώνετε τη φωτιά και την αφήνετε να σιγοβράζει για 1 λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς. Αποσύρετε από τη φωτιά.
5.Γεμίζετε 2 βάζα με τη ζεστή κρέμα μέχρι πάνω. Καλύπτετε με αντικολλητικό χαρτί και σκεπάζετε με τα καπάκια τα καυτά βάζα. Τα αφήνετε μέχρι να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου για μερικές ώρες και τα διατηρείτε στο ψυγείο (η κρέμα διατηρείται μέχρι και 1 ½ μήνα).