Πανεύκολο και πεντανόστιμο κοτόπουλο με μπύρα
QUEEN.GR
Μια απλή, γρήγορη και πεντανόστιμη συνταγή που θα ενθουσιάσει κάθε τεμπέλα που θέλει το φαγητό της τώρα αλλά βαριέται τα ίδια και τα ίδια. Αν σας αρέσουν οι τολμηροί συνδυασμοί, λίγο πριν σβήσετε το κοτόπουλο με τη μπύρα, προσθέστε μερικές αντσούγιες.
Υλικά
6 μπουτάκια κοτόπουλο
1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
¼ κουταλάκι του γλυκού κάρι
¼ κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
¼ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι
500ml μπύρα
Εκτέλεση
1.Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ροδίζετε καλά τα μπουτάκια στο ελαιόλαδο, μέχρι να πάρουν σκούρο ρόδινο χρώμα.
2.Πασπαλίζετε τα μπαχαρικά και προσθέτετε τα κρεμμύδια να μαραθούν για 4-5 λεπτά.
3.Αλατοπιπερώνετε και σβήνετε με τη μπύρα ρίχνοντας σιγά σιγά για να μη ξεχειλίσει. Σκεπάζετε με το καπάκι, χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια και βράζετε για μισή ώρα.
4.Βάζετε τα μπουτάκια σε πιατέλα και αφήνετε λίγα λεπτά τη σάλτσα επάνω σε δυνατή φωτιά, να δέσει καλά. Έπειτα γλασάρετε τα μπουτάκια και σερβίρετε.