Δοκιμάστε και εσείς τα ριγκατόνι με τις λιαστές ντομάτες
Τι πιο εύκολο και γευστικό για το μεσημεριανό τραπέζι από ένα χορταστικό ριγκατόνι φούρνου. Ακολουθείστε τη συνταγή και ετοιμάστε ένα λαχταριστό μεσημεριανό που θα γλείφουν όλοι τα δάκτυλα τους.
Υλικά
250 γρ. ριγκατόνι
1/3 της κούπας φρυγανιά
4 κουταλιές ελαιόλαδο
Πιπέρι
Αλάτι
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
1/4 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες πιπεριού
1/4 κούπας λιαστές ντομάτες
1 κούπας κρέμα γάλακτος
Λίγο τριμμένο καρύδι
100 γρ. κατσικίσιο τυρί
Εκτέλεση
1. Μαγειρέψτε το ριγκατόνι σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο.
2. Σε ένα μπολ ρίξτε τη φρυγανιά, δύο κουταλιές λάδι και λίγο πιπέρι και αφήστε το στην άκρη.
3. Σε ένα τηγάνι κάψτε λίγο λάδι.
4. Τσιγαρίστε το σκόρδο και τις νιφάδες πιπεριού και τις λιαστές ντομάτες για ένα λεπτό.
5. Προσθέστε το καρύδι και την κρέμα γάλακτος και αφήστε το τηγάνι στη φωτιά για δύο λεπτά.
6. Ρίξτε μέσα τα ριγκατόνι και το κατσικίσιο τυρί και ανακατέψτε.
7. Προσθέστε αλατοπίπερο αν θέλετε.
8. Ρίξτε τα ζυμαρικά ένα ταψί και περιχύστε από πάνω το μείγμα της φρυγανιάς.
9. Αφήστε το για δέκα λεπτά και το φαγητό σας είναι έτοιμο.