Άκης Πετρετζίκης: Καλοκαιρινή σαλάτα με χταπόδι
Το πιο γευστικό συνοδευτικό ή κυρίως γεύμα.
Υλικά: Για το χταπόδι
1 κ.σ. ξίδι, από λευκό κρασί
100 γρ. νερό
1 κ.σ. κόκκους πιπεριού
2 κόκκους μπαχάρι
2 φύλλα δάφνης
1 σκ. σκόρδο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1 κιλό χταπόδι, μόνο τα πλοκάμια του
Για τα ντοματίνια κονφί
200 γρ. ντοματίνια
3 σκ. σκόρδο
100 γρ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. σπόρους κόλιανδρου
5 κλ. θυμάρι
Για το dressing
50 γρ. μουστάρδα
χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια
150 γρ. ελαιόλαδο
πιπέρι
Για τη σαλάτα
1 στικ σέλερι
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1/4 ματσάκι μαϊντανό
100 γρ. ελιές, σε ροδέλες
200 γρ. ρόκα baby
Δες την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com