Άκης Πετρετζίκης: Τσιαπάτα
Αξίζει να τη δοκιμάσεις.
Υλικά: Για το προζύμι
200 γρ. νερό, χλιαρό (σε θερμοκρασία δωματίου)
⅛ κ.γ. μαγιά ξηρή
280 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
Για τη ζύμη
270 γρ. αλεύρι για τσουρέκι, και έξτρα για τον πάγκο
210 γρ. νερό, και έξτρα 300 γρ. για το ταψί
4 γρ. μαγιά ξηρή
11 γρ. αλάτι
ελαιόλαδο, για το μπολ
Για το σερβιρισμα
μορταδέλα
μοτσαρέλα, φρέσκια
ελαιόλαδο
πιπέρι , φρεσκοτριμμένο
Δες την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com