Η πιο λαχταριστή τάρτα με ντοματίνια, μοτσαρέλα και κολοκυθάκια

Μεσόγειος και ξερό ψωμί!

Η αλήθεια είναι πως θα σας πάρει λίγο χρόνο μέχρι να την φτιάξετε, πιστέψτε μας όμως, μόλις τη γευτείτε θα καταλάβετε ότι άξιζε να περιμένετε για ένα τέτοιο φαγητό.

Υλικά
Για τη ζύμη:
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
40 γρ. παρμεζάνα
5 γρ. αλάτι
70 γρ. βούτυρο
2 αβγά
60 ml κρύου νερού

Για τη γέμιση:
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κολοκυθάκι
2 κρεμμύδια ξερά
400 γρ. ντοματίνια
120 γρ. μοτσαρέλα
60 γρ. αλεύρι
βασιλικός
αλάτι
μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ ρίξτε το αλεύρι, το τυρί, το βούτυρο και το αλάτι και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να σβολιάσει.
2. Χτυπήστε ένα αβγό και ρίξτε το μείγμα. Προσθέστε σταδιακά νερό μέχρι να μαλακώσει η ζύμη σας,
3. Τυλίξτε τη σε ένα αλουμινόχαρτο αφού την κάνετε μπάλα και βάλτε τη στο ψυγείο για μισή ώρα.
4. Σε ένα τηγάνι κάψτε 2 κουταλιές λάδι. Όταν είναι έτοιμο ρίξτε και σοτάρετε τα κρεμμύδια και μετά αμέσως τα κολοκυθάκια μέχρι να πάρουν την απόχρωση του χρυσού.
5. Σε ένα άλλο μπολ ρίξτε τα ντοματίνια αφού τα κόψετε στη μέση, το αλεύρι και το βασιλικό και ανακατέψτε. Αμέσως μετά ρίξτε τα κρεμμύδια και τα κολοκυθάκια, αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε.
6. Βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο και απλώστε σε ένα βαθύ ταψί που έχετε πρώτα αλευρώσει. Τρυπήστε τον πάτο της ζύμης με ένα πιρούνι και ρίξτε μέσα το μείγμα από το μπολ και περιμετρικά καλύψτε τις άκρες με τη ζύμη από τα τοιχώματα του ταψιού..
7. Ψήστε στις αντιστάσεις σε φούρνο που έχετε προθερμάνει 180C και μην ξεχάσετε να αλείψετε την πίτα σας με ένα χτυπημένο αβγό πριν τη βάλετε στο φούρνο. Σε 40 λεπτά θα απολαμβάνετε ένα συγκλονιστικό γεύμα.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης