Το πιο λαχταριστό sandwich του κόσμου

Οι Κουβανοί εκτός από ωραίο ρούμι έχουν τέλεια κουζίνα. Δοκιμάστε να κάνετε το sandwich με τη κουβανική σος και θα καταλάβετε.

Υλικά
2 μεγάλα καρβέλια ψωμί τσιαμπάτα

1/2 κούπα φρέσκο χυμό πορτοκάλι

1/4 κούπα φρέσκο χυμό lime

1/2 κούπα φρέσκα φύλλα κόλιαντρου

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1,5 κουταλιά του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού

1,5 κουταλιά αποξηραμένη ρίγανη

1,5 κουταλιά κύμινο

Αλάτι

Πιπέρι

1 κούπα ελαιόλαδο

1/2 κιλό φιλέτο χοιρινό
2 μεγάλα καρβέλια ψωμί τσιαπάτα
1/2 κούπα γλυκιά μουστάρδα
250 γρ. φέτες ζαμπόν
250 γρ. φέτες έμενταλ
2/3 κούπας πίκλες

Εκτέλεση
1. Σε ένα μπλέντερ ρίξτε το χυμό από πορτοκάλι, το χυμό lime, το κόλιαντρο, το σκόρδο, το ξύσμα από λεμόνι, το κύμινο, τη ρίγανη, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε.
2. Καθώς χτυπιούνται στο μπλέντερ ρίξτε σιγά το λάδι.
3. Ανακατέψτε καλά και η σος σας είναι έτοιμη.
4. Κόψτε το φιλέτο σε λεπτά κομμάτια.
5. Αλατοπιπερώστε και βάλτε τα σε ένα μπολ για να μαριναριστούν μαζί με 3/4 της σάλτσας που φτιάξατε.
6. Αφήστε το χοιρινό στη σος για δύο ώρες στο ψυγείο και φυλάξτε την υπόλοιπη σος στο ψυγείο.
7. Προθερμάνετε το φούρνο στους 260 βαθμούς.
8. Βγάλτε το χοιρινό από το ψυγείο και τσιγαρίστε το για δύο λεπτά.
9. Πάρτε το από το τηγάνι και βάλτε σε ένα ταψί στο φούρνο για 8 λεπτά περίπου.
10. Κόψτε τα ψωμιά τσιαμπάτα.
11. Αλείψτε με τη γλυκιά μουστάρδα και τη σος που έχει απομείνει στο ψυγείο σας.
12. Βάλτε στρώσεις από το κρέας, τα αλλαντικά, το τυρί και τις πίκλες και ψήστε το για πέντε λεπτά στην τοστιέρα.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης