Τα μυστικά για κρεμώδη κολοκυθόσουπα χωρίς κρέμα γάλακτος

Τα μυστικά για κρεμώδη κολοκυθόσουπα χωρίς κρέμα γάλακτος

Τα απόλυτα tips για να φτιάξεις την πιο νόστιμη σπιτική κολοκυθόσουπα. 

Η κολοκύθα έχει την τιμητική της αυτή την περίοδο και ένας από τους καλύτερους τρόπους για να την απολαύσεις είναι η κολοκυθόσουπα. Εύκολη, νόστιμη και θρεπτική, αποτελεί ιδανικό πιάτο για τις κρύες ημέρες του χειμώνα ή για κάθε φορά που θες ένα γρήγορο γεύμα.

Φτιάχνεται με υλικά που οι περισσότερες έχουμε στην κουζίνα μας και υπάρχουν μερικά μυστικά που θα σου χαρίσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα και την πολυπόθητη κρεμώδη υφή.

Τα μυστικά για κρεμώδη κολοκυθόσουπα

1) Για καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα προτίμησε κίτρινη κολοκύθα ή κολοκύθα kabocha.

Η συνταγή με δύο υλικά για να παίρνεις full πρωτεΐνη στο πρωινό

2) Πρόσθεσε τουλάχιστον δύο λαχανικά για να ενισχύσεις τη γεύση της σούπας. Το καρότο και η γλυκοπατάτα είναι οι καλύτερες προσθήκες για να απογειώσεις την κολοκυθόσουπα ωστόσο μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε πολλά υλικά όπως η πατάτα, το μπρόκολο, η ντομάτα κ.ά.

3) Ο συμπυκνωμένος ζωμός κοτόπουλου (ή κύβος λαχανικών) είναι το μυστικό για να δώσεις έξτρα γεύση στην κολοκυθόσουπα σε χρόνο Dt. Πρόσθεσε έναν κύβο λαχανικών κατά το βράσιμο και ανακάτεψε καλά.

4) Αρκετοί σεφ προσθέτουν ελάχιστη ζάχαρη κατά την παρασκευή της κολοκυθόσουπας ωστόσο αυτό το βήμα είναι προαιρετικό και εξαρτάται από τις γευστικές σου προτιμήσεις.

5) Για λεία και κρεμώδη υφή, χρησιμοποίησε ένα μπλέντερ υψηλής ταχύτητας που θα κάνει την κολοκυθόσουπα βελουτέ χωρίς την προσθήκη κρέμας γάλακτος.

Η απόλυτη συνταγή για κολοκυθόσουπα

Θα χρειαστείς: 4 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες
1 κρεμμύδι
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
750 γρ./1,6 κιλά κολοκύθα ή κολοκυθάκι kabocha σε κύβους
1 γλυκοπατάτα
1 μεγάλο καρότο
1100 ml νερό
5 κουταλάκια του γλυκού ζωμό κοτόπουλου σε σκόνη
1- 1,5 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3-4 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση: Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και σοτάρουμε στο βούτυρο για 4-5 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε την κολοκύθα, τη γλυκοπατάτα, το καρότο, το νερό και τον ζωμό. Σιγοβράζουμε για 30 λεπτά με το καπάκι. Προσθέτουμε το αλάτι, τη ζάχαρη και το μαύρο πιπέρι. Πολτοποιούμε στο μπλέντερ υψηλής ταχύτητας μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Δοκιμάζουμε και σερβίρουμε.

Πηγή κεντρικής: pexels.com