Άκης Πετρετζίκης: Πίτσα Ναπολιτάνα
H πιο εύκολη συνταγή.
Υλικά: Για τη ζύμη
375 γρ. αλεύρι για τσουρέκι, + έξτρα για το άνοιγμα της ζύμης
250 γρ. νερό, κρύο
2 γρ. ξηρή μαγιά
1 κ.σ. κοφτή μέλι
7 γρ. αλάτι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα ντομάτας
500 γρ. ντομάτες, τριμμένες
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. βασιλικό, φρέσκο, ψιλοκομμένο
1 πρέζα κρυσταλλική ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
Για τη σύνθεση
60 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
450 γρ. μοτσαρέλα, φρέσκια
Για το σερβίρισμα
φύλλα βασιλικού
2 κ.σ. ελαιόλαδο
πιπέρι
Δες την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com