Πανεύκολα και λαχταριστά λαζάνια με τόνο στον φούρνο
Ένα καλοκαιρινό πιάτο για όλα τα γούστα που γίνεται μέσα σε 5 απλά βήματα.
Χορταστικό και πανεύκολο, αυτό το ιδιαίτερο σουφλέ θα γίνει αυτόματα αδυναμία σας. Tip: επιλέξτε τόνο συσκευασμένο σε λάδι, αντί για νερό.
Υλικά
1/3 κούπα ελαιόλαδο
500γρ. λαζάνια
2 κόκκινες πιπεριές, ψιλοκομμένες
½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 κούπες γάλα, πλήρες
4 κονσέρβες τόνου σε λάδι, στραγγισμένες
5 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
½ κούπα παρμεζάνα, τριμμένη
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200C και λαδώστε ελαφρά ένα ταψί.
2. Βράστε τα λαζάνια μέχρι να γίνουν al dente, στραγγίστε τα και βάλτε τα πάλι στη κατσαρόλα.
3. Σε ένα κατσαρολάκι, ζεστάνετε το λάδι, ρίξτε μέσα τις πιπεριές και αλατοπιπερώστε. Μόλις πάρουν χρώμα και γίνουν τραγανές (4-6 λεπτά), προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε για 1 λεπτό. Σταδιακά προσθέστε το γάλα, ανακατεύοντας καλά μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
4. Απομακρύνετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίξτε το μείγμα στα λαζάνια, μαζί με τον τόνο και τα κρεμμύδια. Αλλατοπιπερώστε και ανακατέψτε καλά.
5. Ρίξτε όλο το υλικό της κατσαρόλας σε ένα πυρέξ, απλώστε τη παρμεζάνα στη κορυφή και βάλτε το στον φούρνο για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει και να λιώσει το τυρί.