Άκης Πετρετζίκης: Παραδοσιακοί κουραμπιέδες
Η πιο εύκολη συνταγή.
Υλικά: 500 γρ. βούτυρο Lurpak, σε θερμοκρασία δωματίου
220 γρ. άχνη ζάχαρη
1 βανιλίνη
1 κ.γ. ανθόνερο
30 γρ. λικέρ πικραμύγδαλο, ή κονιάκ ή ρούμι
200-280 γρ. αμύγδαλο φιλέ, ή χοντροκομμένο, ανάλατο και καβουρδισμένο
900 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 πρέζα αλάτι
Για τη σύνθεση
1 κ.σ. ανθόνερο
300 γρ. άχνη ζάχαρη
Δες την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com