Πανεύκολα και λαχταριστά μελένια κεκάκια με ανθότυρο

Πανεύκολα και λαχταριστά μελένια κεκάκια με ανθότυρο

Ένα φανταστικό γλυκό που ξεχωρίζει!

Μια πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή, για αφράτα μελοπιτάκια με ανθότυρο που μπορείτε να απολαύσετε μαζί με τον πρωινό καφέ σας, μετά το φαγητό, ή απλά σαν ένα γλυκό διάλειμμα μέσα στη μέρα σας.

Υλικά
750 γραμμ. Ανθότυρο φρέσκο ανάλατο
1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη καστανή
1/2 φλ. τσαγιού θυμαρίσιο μέλι
2 μεγάλα αυγά
1 κ.γλ. κοφτό κανέλα
ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση
1. Βάζετε σε ένα μπολ το ανθότυρο και το λιώνετε με πιρούνι. Προσθέτετε τη ζάχαρη, το μέλι, το ξύσμα λεμονιού, τη κανέλα και τα αυγά. Ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
2. Αλείφετε φόρμες για muffin ή φορμάκια μιας χρήσεως με ελαιόλαδο, τα πασπαλίζετε με αλεύρι και τα τινάζετε.
3. Μοιράζετε το μείγμα στα φορμάκια και τα ψήνετε στους 170C για μισή ώρα μέχρι να ροδίσουν καλά.
4. Μόλις τα μελοπιτάκια είναι έτοιμα, τα πασπαλίζετε με κανέλα και ζάχαρη ή με λίγο μέλι ενώ είναι ακόμα ζεστά και τα σερβίρετε μέσα στα φορμάκια τους.