Η Κυριακή θέλει την αφράτη μηλόπιτά της

Μια πανεύκολη συνταγή για ένα από τα πιο σπιτικά κι αγαπημένα γλυκίσματα.

Οι Κυριακές είναι για χαλάρωση στο σπίτι, μαγείρεμα, ταινίες και καλή παρέα. Η συγκεκριμένη συνταγή για μηλόπιτα, είναι ότι πρέπει για να την φτιάξετε μια ηλιόλουστη Κυριακή όπως σήμερα, αφιερώνοντας ελάχιστο από τον χρόνο σας και απολαμβάνοντάς την μαζί με τους φίλους σας.

Υλικά
2 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 φλ. τσαγιού βούτυρο
1½ φλ. τσαγιού ζάχαρη
2 αυγά
4 μήλα κομμένα σε κυβάκια
1/2 φλ. τσαγιού κονιάκ
1/2 φλ. τσαγιού γάλα
1 κ.γλ. κανέλα
1 κ.γλ. γαρίφαλο

Εκτέλεση
1. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε τα αυγά ένα-ένα και ανακατεύετε καλά. Έπειτα ρίχνετε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και προσθέτετε το κονιάκ, το γάλα, την κανέλα και το γαρίφαλο.
2. Ανακατεύετε μέχρι το μείγμα να δέσει και να γίνει απαλό και προσθέτετε τα μήλα κομμένα σε κυβάκια, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
3. Αλείφετε με βούτυρο και πασπαλίζετε με αλεύρι ένα ταψάκι, μέσα στο οποίο στη συνέχεια ρίχνετε το μείγμα. Ψήνετε στους 180C για μία ώρα.
4. Βγάζετε τη μηλόπιτα από τον φούρνο, την αφήνετε λίγο να κρυώσει και σερβίρετε.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης