Άκης Πετρετζίκης: Λαχανοντολμάδες γιαλαντζί
Το πιο νόστιμο μεσημεριανό γεύμα για τις κρύες ημέρες.
Υλικά: Για τους λαχανοντολμάδες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
250 γρ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
2 σκ. σκόρδο
400 γρ. ρύζι καρολίνα
400 γρ. νερό
1 λάχανο
½ ματσάκι μαϊντανό
½ ματσάκι άνηθο
1 ματσάκι δυόσμο
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
1 λεμόνι, για την κατσαρόλα
Για τη σάλτσα λεμονιού
50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
50 γρ. ελαιόλαδο
500 γρ. νερό
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
1-2 κύβους λαχανικών
2 κ.σ. άνηθο, φρέσκο
Δες την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com