Άκης Πετρετζίκης: Τερίνα με παντζάρια, ανθότυρο και τυρί κρέμα
Ένα πολύ νόστιμο και ιδιαίτερο πιάτο.
Υλικά: Για τα παντζάρια
500 γρ. παντζάρια, βρασμένα
1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
2-3 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο, με ρόδι
1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
αλάτι
πιπέρι
Για τη γέμιση
500 γρ. ανθότυρο
400 γρ. τυρί κρέμα
2 κ.σ. μαϊντανό, φρέσκο, ψιλοκομμένο
πιπέρι
Για τη σύνθεση
50 γρ. ρόκα
30 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα
½ ρόδι, σε σπόρους
1 πορτοκάλι, μόνο τα φιλέτα του
Για το σερβίρισμα
ρόκα
πορτοκάλι, μόνο τα φιλέτα του
ξίδι βαλσάμικο, με ρόδι
ελαιόλαδο
Δες την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com