Αppetizer: Το πρώτο «βήμα» για να δημιουργήσεις το πιο γιορτινό τραπέζι!

Και επειδή, η Ευαγγελία γνώριζε πως η πρώτη εντύπωση είναι η πιο σημαντική, δεν άργησε να μαντέψει το ορεκτικό που είχε στο μυαλό του ο chef Giovanni.

Αναρωτιέσαι, πώς θα καταφέρεις να ξεπεράσεις τον εαυτό σου τα φετινά Χριστούγεννα; Σου έχουμε ευχάριστα νέα! Αρκεί να ακολουθήσεις το παράδειγμα της Ευαγγελίας, η οποία μπήκε στην κουζίνα του σπιτιού της και ευχήθηκε το πνεύμα των Χριστουγέννων να την επισκεφτεί και να τη βοηθήσει να δημιουργήσει το πιο inspiring γιορτινό τραπέζι για τα αγαπημένα της πρόσωπα.

Έτσι και έγινε! Διότι, από εκεί που αισθανόταν πελαγωμένη και σκεφτόταν μήπως τελικά, δεν είναι και τόσο αργά για να πάρει πίσω το κάλεσμά της, εμφανίστηκε στην κουζίνα της το πνεύμα των Χριστουγέννων ή για να ακριβολογούμε… τα προϊόντα Μινέρβα, αλλά και ο chef Giovanni Scaraggi (ναι, ναι από το Masterchef…), με την πολύτιμη βοήθεια των οποίων, η Ευαγγελία αναδείχθηκε σε Cooking Star!

Είσαι έτοιμη να μάθεις και εσύ όλα τα tips για το πιο λουκούλλειο γιορτινό τραπέζι; Συνέχισε να διαβάζεις και θα με θυμηθείς!

Τα «μυστικά» συστατικά για το πιο γευστικό Vitello Tonnato

Και επειδή, η Ευαγγελία γνώριζε πως η πρώτη εντύπωση είναι η πιο σημαντική, δεν άργησε να μαντέψει το ορεκτικό που είχε στο μυαλό του ο chef Giovanni, έτσι ώστε να ενθουσιάσει τους γευστικούς «κάλυκες» των καλεσμένων. Ο λόγος για το πιο γευστικό Vitello Tonnato, ένα ορεκτικό που θα εκπλήξει ακόμη και τους πιο αυστηρούς κριτές σου. Ιδού λοιπόν, τα απαραίτητα υλικά που θα μεταμορφώσουν και εσένα στην απόλυτη Cooking Star.

Τα υλικά για το κρέας:

  • 1 κιλό μοσχάρι Nouà

Τα υλικά για τη Mirepoix:

  • 2 κρεμμύδια

  • 1 καρότο

  • 2 sticks σέλερι

  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί

  • Δεντρολίβανο

  • Θυμάρι

  • Ελαιόλαδο

  • Αλάτι, πιπέρι

Τα υλικά για τη Salsa Tonnata:

Extra note: Μην αμελήσεις να προμηθευτείς φύλλα μαϊντανού για το food styling.

Τα «βήματα» για τη δημιουργία του πιο γευστικού Vitello Tonnato

Τώρα λοιπόν, ξεκινάει το πιο δημιουργικό «κομμάτι» της διαδικασίας, που θα αφήσει τους καλεσμένους σου με το στόμα… ορθάνοιχτο: Αρχικά, θα αλατοπιπερώσεις το νουά και θα το σοτάρεις καλά σε ένα τηγάνι με λίγο από το εξαιρετικής ποιότητας ΧΩΡΙΟ Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο Κορωνέικο. Να θυμάσαι μάλιστα, ότι το συγκεκριμένο ελαιόλαδο ξεχωρίζει για το πλούσιο φρουτώδες άρωμα και τη γεμάτη γεύση του.

Αλλά ας μην φλυαρούμε άλλο! Στη συνέχεια, θα κόψεις τα λαχανικά της Mirepoix και θα τα σοτάρεις μαζί με το κρέας, μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν, ενώ αμέσως μετά, θα γλασάρεις με κόκκινο κρασί, θα μεταφέρεις τα λαχανικά σε ένα ταψί και θα τους ρίξεις πάνω το κρέας. Αφού τα τοποθετήσεις στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά, θα τα βγάλεις και θα αφήσεις το κρέας να ξεκουραστεί και να κρυώσει, μέχρι να το κόψεις σε λεπτές φέτες και να το σερβίρεις σε μια πιατέλα.

Καλά μέχρι εδώ; Ώρα για τη Salsa Tonnata! Πίστεψέ μας, η παρασκευή της είναι πολύ πιο εύκολη απ’ ό,τι περιμένεις: Αρκεί να βάλεις τον τόνο, τον χυμό λεμονιού, την κάπαρη και το ελαιόλαδο σε ένα πλαστικό δοχείο και με ένα μπλέντερ χειρός, να ανακατέψεις μέχρι να γίνουν μια πάστα. Χωρίς να χάσεις χρόνο, τσέκαρε αν χρειάζεται αλάτι και πιπέρι το φαγητό σου, ρίξε την πάστα σε ένα μπολ και πρόσθεσε την Brava Μαγιονέζα, η οποία είναι πλούσια και γεμάτη γεύση, χάρη στην κρεμώδη υφή της. Κάπου εδώ, έχει έρθει η ώρα να ανακατέψεις καλά χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα και πρόσεξε μην «πιάσει» και εσένα ο chef να δοκιμάζεις «στα κλεφτά»! Το μόνο που μένει είναι να τοποθετήσεις το κρέας σε ένα πιάτο, να απλώσεις πάνω του τη Salsa Tonnata, να διακοσμήσεις το ορεκτικό σου με φύλλα μαϊντανού και κάπαρης… και Voila!

Για το step «No1» του γιορτινού τραπεζιού δες το παρακάτω video:

Δείτε τις υπόλοιπες συνταγές εδώ.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης