Σπιτικά Christmas cookies για τις πιο σοκολατένιες γιορτές!

Σπιτικά Christmas cookies για τις πιο σοκολατένιες γιορτές!

Για σένα λοιπόν, που λατρεύεις τη σοκολάτα και αυτές τις γιορτές θέλεις να δώσεις μία πιο ξεχωριστή διάσταση στα γλυκίσματα που θα σερβίρεις τους αγαπημένους σου, έχουμε την ιδανική συνταγή: Christmas cookies με επικάλυψη σοκολάτας!

Αν διαβάζεις αυτό το άρθρο, πιθανότατα είσαι σε διαδικασία αναζήτησης των πιο λαχταριστών συνταγών που θα κάνουν πιο γλυκά και απολαυστικά τα φετινά Χριστούγεννα.

Για σένα λοιπόν, που λατρεύεις τη σοκολάτα και αυτές τις γιορτές θέλεις να δώσεις μία πιο ξεχωριστή διάσταση στα γλυκίσματα που θα σερβίρεις τους αγαπημένους σου, έχουμε την ιδανική συνταγή: Christmas cookies με επικάλυψη σοκολάτας!

Τα πιο γιορτινά μπισκότα για την πιο γλυκιά εποχή του χρόνου!

Φέτος τα Χριστούγεννα εκτός από μελομακάρονα ετοίμασε και μπισκότα που είναι πραγματικά festive και σοκολατένια. Πρόκειται για τα Christmas μπισκότα με επικάλυψη από Κουβερτούρα Γάλακτος, σε χριστουγεννιάτικο σχήμα, που θα σερβίρεις στα γιορτινά gatherings ή θα προσφέρεις ως δώρο σε κάποια επίσκεψη.

Δες, λοιπόν, πώς θα ετοιμάσεις εύκολα τα αγαπημένα μας Christmas cookies με επικάλυψη σοκολάτας -και μας ευχαριστείς μετά!

Τα υλικά που θα χρειαστείς για τα μπισκότα:

  • 1/2 κούπα βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 αβγό
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή βανιλίνη
  • 2 κούπες Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 κουτ. γλυκού Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ
  • 1/4 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι

Τα υλικά που θα χρειαστείς για το γλάσο:

Η προετοιμασία της συνταγής είναι απλή. Αρχικά, σε ένα μπολ θα ανακατέψεις το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να δημιουργηθεί ένα αφράτο μίγμα. Θα προσθέσεις το αβγό, θα ανακατέψεις σε μέτρια ταχύτητα και στη συνέχεια θα βάλεις και το εκχύλισμα βανίλιας -ή τη βανιλίνη.

Σε ένα άλλο μπολ θα βάλεις το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις, το Κορν Φλάουρ, τη μαγειρική σόδα και αφού ανακατέψεις, θα προσθέσεις το μίγμα στο περιεχόμενο του μπολ με το βούτυρο και θα ζυμώσεις. Στη συνέχεια, θα τυλίξεις τη ζύμη με μία πλαστική μεμβράνη και θα τη βάλεις στο ψυγείο για δύο ώρες ή για ένα βράδυ. Όταν θα τη βγάλεις από το ψυγείο, θα την απλώσεις και θα τη ρολάρεις, μέχρι να αποκτήσει πάχος λίγο μεγαλύτερο από μισό εκατοστό και θα κόψεις τα μπισκότα σου χρησιμοποιώντας μια φόρμα σε κάποιο χριστουγεννιάτικο σχήμα.

1702995478533-618630335-image003.jpg

Θα αφήσεις τα μπισκότα για περίπου μισή ώρα ώστε να ξεκουραστεί η ζύμη και θα προθερμάνεις τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Θα τα τοποθετήσεις σε ένα ταψί -στο οποίο θα έχεις βάλει αντικολλητικό χαρτί- και θα τα ψήσεις για 10 με 13 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να αποκτούν ένα χρυσαφένιο χρώμα.

Ώρα να ασχοληθείς με την Κουβερτούρα. Σε ένα κατσαρολάκι, λοιπόν, θα βάλεις το γάλα και την κρέμα γάλακτος και, αφού βράσουν, θα προσθέσεις την Κουβερτούρα Γάλακτος ΓΙΩΤΗΣ και θα ανακατέψεις καλά, μέχρι να έχεις ένα βελούδινο, ομοιογενές αποτέλεσμα.

1702995493407-142626455-image005.jpg

Όταν τα μπισκότα θα έχουν κρυώσει, θα τα βουτήξεις ένα-ένα στο σοκολατένιο μίγμα και… έτοιμα! Από εκεί και πέρα, αν έχεις όρεξη για πιο δημιουργικές στιγμές στην κουζίνα, μπορείς να τα διακοσμήσεις, βάζοντας για παράδειγμα Σοκολάτα Τρούφα ή Party Décor ΓΙΩΤΗΣ!

1702995516635-878916027-image008.jpg
1702995526350-876798378-image010.jpg

Must-know tip: Οι επιλογές για Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ είναι πολλές. Μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα στην κλασική Κουβερτούρα με 54% Κακάο, την Κουβερτούρα Γάλακτος, τη Λευκή Κουβερτούρα, την Κουβερτούρα με 65% Κακάο και την Κουβερτούρα 54% κακάο με γλυκαντικό φυσικής προέλευσης από το φυτό Stevia χωρίς γλουτένη. Οι Κουβερτούρες ΓΙΩΤΗΣ φτιάχνονται από σοκολάτα υψηλής ποιότητας που λιώνει τέλεια και ομοιόμορφα, έχει βελούδινη υφή και πλούσιο άρωμα, προσφέροντας υπέροχο αποτέλεσμα και γεύση, ακόμα και στις πιο απαιτητικές σοκολατένιες δημιουργίες σου.

1702995555753-127759768-image012.png

Είτε «το έχεις» με τη ζαχαροπλαστική, είτε όχι, το σίγουρο είναι πως αν διαθέτεις Kουβερτούρα στην κουζίνα σου, μπορείς εύκολα να ετοιμάσεις μία γιορτινή συνταγή, που θα δώσει ακόμη πιο λαχταριστή γεύση στην πιο γλυκιά γιορτή του χρόνου και θα «κλέψει» τις εντυπώσεις!