Άκης Πετρετζίκης: Τραγανή πανσέτα γεμιστή με λουκάνικα και φέτα

Άκης Πετρετζίκης: Τραγανή πανσέτα γεμιστή με λουκάνικα και φέτα

Ένα ιδιαίτερο πιάτο για το γιορτινό τραπέζι.

Υλικά: Για την πανσέτα
2 κιλά πανσέτα, με δέρμα, χωρίς κόκαλο
αλάτι
πιπέρι
100 γρ. μουστάρδα, απαλή
2 σκ. σκόρδο
300 γρ. φέτα
240 γρ. λουκάνικα , (4 λουκάνικα)
1 κ.σ. ρίγανη, ξερή
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τη γαρνιτούρα
50 γρ. βούτυρο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
⅓ κ.γ. κύμινο
100 γρ. κάστανα, βρασμένα
50 γρ. σταφίδες
30 γρ. κουκουνάρι
500 γρ. ρύζι μπασμάτι, βρασμένο
ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
Για το σερβίρισμα
μαϊντανό, φρέσκο, ψιλοκομμένο
ρόδι, σε σπόρους

Δες την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com