Βελουτέ σούπα με κάστανα
Ο απόλυτα χειμωνιάτικος καρπός. Ας μην πρωταγωνιστεί άλλο ως γέμιση για την γαλοπούλας σας, δοκιμάστε να τον χρησιμοποιήσετε σαν κυρίως πιάτο, ορεκτικό ή ακόμα και γλυκό. Η γλυκιά του σάρκα θα σας αποζημιώνει πάντα.
Υλικά (6 άτομα)
500γρ κάστανα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
5 φρέσκα φύλλα φασκόμηλου
500γρ. γάλα
500γρ. νερό
1 φύλλο δάφνης
50γρ. ελαιόλαδο
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
2 κουταλάκια γλυκού πιπέρι
Εκτέλεση
1.Χαράξτε τα καστανά σας και βάλτε στο γκριλ για 7 λεπτά. Βάλτε τα στην άκρη να κρυώσουν λίγο και ξεφλουδίστε τα.
2.Βάλτε το λάδι να κάψει σε ένα τηγανάκι και κε ρίξτε το κρεμμύδι και το φύλλο δάφνης. Τσιγαρίστε μέχρι να μαλακώσουν.
3.Προσθέστε στο κρεμμύδι τα κάστανα, το αλάτι, το πιπέρι, το φασκόμηλο και βάλτε να πάρουν μία βράση μέχρι να μαλακώσουν.
4.Ρίξτε το γάλα και το νερό και βράστε για άλλα 10 λεπτά. Πιέστε το μείγμα μέχρι να γίνει πολτός και ανακατέψτε καλά.
Tip: Σερβίρετε ζεστή