3 τρόποι για να φτιάξεις το πανετόνε που έμεινε αλλιώς!

Τι κι αν περίσσεψε panettone; Έχουμε τρόπο να το αξιοποιήσουμε.

Μετά τα μελομακάρονα, τους κουραμπιέδες και τις δίπλες, έμεινε εκείνο το λαχταριστό και αφράτο πανετόνε πάνω στον πάγκο της κουζίνας. Και σε αντίθεση με τα υπόλοιπα τρία γιορτινά γλυκά, το αφράτο πανετόνε μπορεί να χάσει τη φρεσκάδα του πιο σύντομα.

Εννοείται πως υπάρχει τρόπος να αξιοποίησεις ό,τι περίσσεψε και μάλιστα οι ιδέες είναι πολλές και όχι μόνο μία. Ιδέα πρώτη:

Τοστ με πραλίνα

Κόβεις φέτες το πανετόνε που έμεινε, αλείφεις με πραλίνα και το ψήνεις στην τοστιέρα.

Τιραμισού με βάση πανετόνε:

Παίρνεις τη βασική συνταγή του τιραμισού με μασκαρπόνε και αντί για τα παραδοσιακά μπισκότα, βρέχεις με εσπρέσο το πανετόνε που μπορεί να έχει αρχίσει να στεγνώνει.

Πουτίγκα με πανετόνε:

Η εύκολη συνταγή ανήκει στο Jamie Oliver και θέλει απλά υλικά που έχεις στην κουζίνα.

125 γραμμάρια βούτυρο ανάλατο

4 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη

750 γραμμάρια πανετόνε

1 βανίλια

300 ml κρέμα γάλακτος

300 ml γάλα φρέσκο

5 μεγάλα αυγά

100 γραμμάρια ζάχαρη λευκή

60 γραμ. bitter σοκολάτα

Αν κόψεις το πανετόνε σε λωρίδες και ανακατέψεις τα υπόλοιπα υλικά, ενώ αφήσεις το μείγμα να μουσκέψει όλο το βράδυ, το πρωί θα ψήσεις την πουτίγκα και θα έχεις ένα τέλειο πρωινό.

Έξι panettone που θα έκαναν ακόμη & τους βέρους Μιλανέζους να παραμιλούν & τα βρίσκεις στην Αθήνα

Η ιστορία του πανετόνε:

Αυτό το εξαιρετικό γλυκό που είναι κάτι ανάμεσα σε κέικ και τσουρέκι, και κρύβει μέσα του σταφίδες και αποξηραμένα φρούτα, έλκει την καταγωγή του από το Μιλάνο. Οι απόψεις για την ονομασία διίστανται.

Για κάποιους το πανετόνε προέρχεται από τις λέξεις «Pan de ton», δηλαδή ψωμί πολυτελείας, ενώ για άλλους πήρε το όνομά του από τον Τόνι. Τον παραγιό της οικογένειας Σφόρτσα που το δημιούργησε για να σώσει την κατάσταση όταν κάηκε το Χριστουγεννιάτικο κέικ.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης