Άκης Πετρετζίκης: Εύκολο προφιτερόλ με σαβαγιάρ
Αξίζει να το δοκιμάσεις.
Υλικά: Για το σιρόπι
150 γρ. ζαχαρούχο γάλα
50 γρ. νερό
20 γρ. κονιάκ
Για την κρέμα πατισερί
750 γρ. γάλα πλήρες, σε θερμοκρασία δωματίου
45 γρ. κορν φλάουρ
200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
2 αυγά, μεσαία
Για την κρέμα σοκολάτας
100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
30 γρ. κονιάκ
Για την κρέμα βανίλιας
20 γρ. βούτυρο
1 βανιλίνη
Για τη σύνθεση
10 σαβαγιάρ
Για το σερβίρισμα
σαντιγί
κουβερτούρα γάλακτος, τριμμένη
Δες την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com