Σοκολατένια muffins με πορτοκάλι χωρίς σχεδόν καθόλου ζάχαρη
Αυτή η συνταγή δεν είναι ακριβώς διαίτης, αλλά είναι σίγουρα κατάλληλη για διαβητικούς, ενώ έχει λιγότερες θερμίδες από ότι τα κανονικά muffins καθότι περιέχει μόνο μία κουταλιά ζάχαρη.
Υλικά
4 αυγά
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
3 φλιτζάνια αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας άγλυκο κακάο (bitter) σε σκόνη
1 κουταλιά της σούπας baking powder
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 πρέζα αλάτι
ψιλοκομμένο ξύσμα από 3 πορτοκάλια
χυμό από 3 πορτοκάλια
1/2 φλιτζάνι φυτικό λάδι
2 κουταλιές της σούπας υγρή τεχνητή γλυκαντική ουσία
Εκτέλεση
1. Χτυπήστε το ένα αυγό, μαζί με 3 κρόκους και 1/2 κουταλιά ζάχαρη στο μίξερ για 7 λεπτά περίπου.
2. Σε ένα μπολ κοσκινίστε το αλεύρι, το baking powder, τη μαγειρική σόδα, το κακάο και το αλάτι και ανακατέψτε.
3. Προσθέστε το χυμό πορτοκαλιού, το φυτικό λάδι, τη φλούδα πορτοκαλιού και τη γλυκαντική ουσία και ανακατέψτε.
4. Χτυπήστε τα υπόλοιπα τρία ασπράδια αυγών με 1/2 κουταλιά ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και μετά προσθέστε τα στο μείγμα των αυγών και συνεχίστε το χτύπημα.
5. Ανακατέψτε το μείγμα των αυγών με αυτό με το πορτοκάλι και η ζύμη σας είναι έτοιμη.
6. Σε ελαφρά λαδωμένη φόρμα για muffins γεμίστε με ζύμη μέχρι τα 2/3 του ύψους και ψήστε τα καλά σε μέτριο φούρνο.