Ψωμί από την Τυνησία και ας είναι και μπελαλίδικο
Μερικές μέρες πριν σας δώσαμε τη συνταγή για το τέλειο φινλανδικό ψωμί. Σήμερα επανερχόμαστε με ένα άλλο ψωμί του κόσμου από την Τυνησία που είναι εύκολο και σίγουρα μπορείτε όλες να φτιάξετε.
Υλικά
250 γρ. σιμιγδάλι
250 γρ. αλεύρι
175 ml. νερό
10 γρ. αλάτι
170 γρ. φρέσκια μαγιά
125 γρ. ελαιόλαδο
1 κρόκος χτυπημένος με μία κουταλιά νερό
4 κουταλιές του γλυκού σπόρους σουσαμιούι
Εκτέλεση
1. Ανακατέψτε το αλεύρι, το σιμιγδάλι τη μαγιά (αφού τη διαλύσετε σε λίγο χλιαρό νερό) και το αλάτι και προσθέστε το νερό και το ελαιόλαδο,
2. Ζυμώστε μέχρι να γίνει ελαστικό και μαλακό το μείγμα για περίπου δέκα λεπτά.
3. Χωρίστε τη ζύμη σε δύο μέρη.
4. Σκεπάστε τη καλά και αφήστε να φουσκώσει για 45 λεπτά.
5. Πλάστε δύο καρβέλια και ρίξτε από πάνω από το καθένα τον χτυπημένο κρόκο και το σουσάμι.
6. Ψήστε στους 200 βαθμούς για μισή ώρα με 40 λεπτά και το ψωμί σας είναι έτοιμο.