Άκης Πετρετζίκης: Σούπα παντζάρι με κρέμα σαφράν και άρωμα πορτοκάλι
Η πιο ιδιαίτερη σούπα.
Υλικά: 1 κιλό παντζάρια
1 σκ. σκόρδο
3-4 κλ. θυμάρι, φρέσκο
50 γρ. ελαιόλαδο
100 γρ. βούτυρο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 πράσα, ψιλοκομμένα
1 φλούδα, από 1 πορτοκάλι
1 αστεροειδείς γλυκάνισους
100 γρ. λευκό κρασί, φρουτώδες
500 γρ. ζωμό, κοτόπουλου
3 κ.σ. ξίδι, από λευκό κρασί
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
1 γρ. κρόκο Κοζάνης (σαφράν), σε σκόνη
αλάτι
πιπέρι
Για το σερβίρισμα
πιπέρι
θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
Δες την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com