Άκης Πετρετζίκης: Κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ
Το πιο λαχταριστό πιάτο.
Υλικά: Για τη σάλτσα ντομάτας
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ξερό
1 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. θυμάρι
2 κ.σ. φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
1 πρέζα κρυσταλλική ζάχαρη
1/2 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
1/2 κ.γ. κανέλα
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
50 γρ. λευκό κρασί
800 γρ. ντομάτα κονκασέ
1 κύβο βοδινού Maggi
1 κ.σ. ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
Για τον κιμά
800 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Για τη μπεσαμέλ
100 γρ. βούτυρο
100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
750 γρ. γάλα πλήρες
αλάτι
πιπέρι
3 κρόκους
1 πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο
50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
Για τη σύνθεση
250 γρ. κανελόνια
50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
Για το σερβίρισμα
φύλλα βασιλικού
Δες την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com