Άκης Πετρετζίκης: Γιουβαρλάκια με γιαούρτι
Η πιο γευστική πρόταση για τις κρύες ημέρες.
Υλικά: Για τα γιουβαρλάκια
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι, μέτριο
1 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. άνηθο
θυμάρι
δυόσμο
150 γρ. ρύζι γλασέ
ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 αυγό, μέτριο
1 λίτρο νερό
2 φύλλα δάφνης
1 κύβο κότας Maggi
δεντρολίβανο
Για τη σάλτσα
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
πιπέρι
αλάτι
3 κ.σ. άνηθο
2 κ.σ. ζωμό, από τα γιουβαρλάκια
Για το σερβίρισμα
ελαιόλαδο
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
πιπέρι
φέτα
ρίγανη
λεμόνι, σε φέτες
ψωμί
Δες την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com