Άκης Πετρετζίκης: Γιουβαρλάκια με γιαούρτι

Η πιο γευστική πρόταση για τις κρύες ημέρες.

Υλικά: Για τα γιουβαρλάκια
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι, μέτριο
1 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. άνηθο
θυμάρι
δυόσμο
150 γρ. ρύζι γλασέ
ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 αυγό, μέτριο
1 λίτρο νερό
2 φύλλα δάφνης
1 κύβο κότας Maggi
δεντρολίβανο
Για τη σάλτσα
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
πιπέρι
αλάτι
3 κ.σ. άνηθο
2 κ.σ. ζωμό, από τα γιουβαρλάκια
Για το σερβίρισμα
ελαιόλαδο
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
πιπέρι
φέτα
ρίγανη
λεμόνι, σε φέτες
ψωμί

Δες την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης