Άκης Πετρετζίκης: Red velvet cake σε φόρμα
Η πιο γλυκιά συνταγή.
Υλικά: Για το κέικ
250 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
140 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου + έξτρα για τη φόρμα
3 αυγά, μεσαία
120 γρ. γάλα πλήρες
30 γρ. ξίδι, από λευκό κρασί
260 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα για τη φόρμα
15 γρ. κακάο
1 κ.γ. γεμάτο μπέικιν πάουντερ
¼ κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
Για το frosting
100 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. άχνη ζάχαρη, σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. τυρί κρέμα
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
Δες την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com