Άκης Πετρετζίκης: Red velvet cake σε φόρμα

Η πιο γλυκιά συνταγή.

Υλικά: Για το κέικ
250 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
140 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου + έξτρα για τη φόρμα
3 αυγά, μεσαία
120 γρ. γάλα πλήρες
30 γρ. ξίδι, από λευκό κρασί
260 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα για τη φόρμα
15 γρ. κακάο
1 κ.γ. γεμάτο μπέικιν πάουντερ
¼ κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
Για το frosting
100 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. άχνη ζάχαρη, σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. τυρί κρέμα
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι

Δες την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης