Άκης Πετρετζίκης: Χριστόψωμα με σοκολάτα
Το σνακ που θα λατρέψεις.
Υλικά: 300 γρ. γάλα πλήρες
60 γρ. βούτυρο
520 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα για το αλεύρωμα του πάγκου
35 γρ. κακάο
7 γρ. ξηρή μαγιά
100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
2 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. μπαχάρι
2 αυγά, μεσαία, χτυπημένα
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
200 γρ. κουβερτούρα
1 κ.γ. ελαιόλαδο, για το άλειμμα του μπολ
Για την επικάλυψη
60 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
50 γρ. νερό
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 αυγό, μέτριο, χτυπημένο
Δες την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com