Άκης Πετρετζίκης: Πασχαλινά σμυρνέικα κουλουράκια
Η πιο εύκολη συνταγή.
Υλικά: 300 γρ. βούτυρο Lurpak, σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
2 κρόκους, από μεσαία αβγά
100 γρ. γάλα πλήρες
200 γρ. χυμό πορτοκαλιού
1 κ.σ. κονιάκ
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
ξύσμα πορτοκαλιού, από 2 πορτοκάλια
900 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γ. κοφτό μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. κοφτό μαγειρική σόδα
1 πρέζα αλάτι
Για το άλειμμα
1 κρόκο, αραιωμένο σε λίγο νερό
Δες την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com