Άκης Πετρετζίκης: Χταποδοκεφτέδες

Άκης Πετρετζίκης: Χταποδοκεφτέδες

Ιδανικοί για την περίοδο της νηστείας.

Υλικά: 500 γρ. χταπόδι
1 κ.σ. πιπέρι , σε κόκκους
2 φύλλα δάφνης
2 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο
άνηθο
δυόσμο
βασιλικό
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
ξύσμα λάιμ, από 3 λάιμ
χυμό λάιμ, από 1 λάιμ
50 γρ. φρυγανιά τριμμένη
2 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 αυγό
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
αλεύρι γ.ο.χ., για το πανάρισμα
2-3 κ.σ. ηλιέλαιο
Για τη σάλτσα
2 κ.σ. ταχίνι
3 κ.σ. νερό
χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
Για το σερβίρισμα
φέτες λεμόνι
φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

Δες την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com