Δροσερή μους γιαουρτιού με μόνο 2 υλικά

Γεωργία Βλαχοπούλου
Δροσερή μους γιαουρτιού με μόνο 2 υλικά

Αν η ζαχαροπλαστική δεν είναι το φόρτε σου αλλά αγαπάς τα γλυκά, αυτή η συνταγή θα «απογειώσει» τον ουρανίσκο σου σε χρόνο dt.

Η αλήθεια είναι πως η ζαχαροπλαστική είναι πιο δύσκολη από τη μαγειρική, αφού είναι πολύ σημαντική τόσο η σωστή δοσολογία των υλικών, όσο και ο τρόπος με τον οποίο θα τα επεξεργαστεί κανείς. Για παράδειγμα δεν γίνεται να έχεις ένα τέλειο σουφλέ σοκολάτας, αν στο κέικ που έχεις δημιουργήσει η σοκολάτα δεν ρέει στο εσωτερικό της.

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να πετάς το υγρό που έχει το γιαούρτι με το που το ανοίγεις

Σε καταλαβαίνω λοιπόν, αν σκέφτεσαι ότι είναι μεγάλη «βαβούρα» το να φτιάξεις ένα γλυκό τελείως μόνη σου. Αν ωστόσο, έχει έρθει αυτή η ώρα που ενώ κάθεσαι στο σπίτι σου σου έρχεται μια λιγούρα ή έχεις καλεσμένους και δεν ξέρεις τι να τους κεράσεις, σου έχω την πιο εύκολη συνταγή για να φτιάξεις την πιο τέλεια και δροσερή μους γιαουρτιού σε χρόνο dt, σύμφωνα με το βιβλίο «Good Food, Healthy Planet: Your Kitchen Companion to Simple, Practical, Sustainable Cooking».

«Αυτό το γλυκό φτιάχνεται μόνο με δύο κύρια συστατικά - το γιαούρτι και συμπυκνωμένο γάλα» γράφει η Chhitwal-Varma, συγγραφέας του βιβλίου.

Χωρίς αυγά και ζελατίνη, αυτό το επιδόρπιο που μοιάζει με κρέμα είναι πολύ εύκολο να γίνει. Προσθέστε σοκολάτα, βανίλια ή κανέλα για να ανανεώσετε τις γεύσεις ή προσθέστε φρέσκα φρούτα, όπως ροδάκινα σε φέτες, λεμόνι ή μάνγκο.

Συστατικά

2 ½ φλιτζάνια απλό γιαούρτι

300 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα

½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

pexels-mike-jones-8805108.jpg

Eκτέλεση

1. Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Στη συνέχεια γέμισε ένα ταψί με περίπου 5-6 εκατοστά ζεστό νερό και βάλε μέσα έξι μικρές ατομικές πήλινες φόρμες και άφησέ τες στην άκρη.

2. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτύπα μαζί το γιαούρτι και το συμπυκνωμένο γάλα για να διαλυθούν τυχόν σβώλοι και άφησε τον αέρα να διπλωθεί απαλά στο μείγμα. Ξεκίνα σιγά σιγά με το σύρμα να χτυπάς τα υλικά για να αναμειχθούν, ανακατεύοντας περίπου 30 με 40 φορές. Καλό θα είναι να αποφύγεις τη χρήση μπλέντερ ή μίξερ.

3. Πρόσθεσε τη βανίλια και χτύπα μερικές φορές ακόμα μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα.

4. Ρίξε στη συνέχεια το μείγμα στις φόρμες. Βάλε το ταψί στο φούρνο για περίπου 15-18 λεπτά και ψήσε το μέχρι οι κορυφές σε κάθε πουτίγκα να πάρουν ένα πολύ απαλό χρυσαφί χρώμα. Με ένα λεπτό, μικρό μαχαίρι μπορείς να ελέγξεις αν έχουν ψηθεί. Βγάλε το ταψί από το φούρνο και άφησέ το να κρυώσει για 10 λεπτά.

5. Άφησε τα φορμάκια με το γλυκό σου στο ψυγείο για μια νύχτα και μετά είσαι έτοιμη να τα απολαύσεις εσύ και οι καλεσμένοι σου.