Άκης Πετρετζίκης: Χούμους με αβοκάντο
Η πιο νόστιμη παραλλαγή.
Υλικά: Για το χούμους
200 γρ. ρεβίθια, βρασμένα
1 αβοκάντο
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
1/2 ματσάκι κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
2 κ.γ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. κύμινο
1 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
1 πρέζα αλάτι
πιπέρι
80-100 ml νερό, προαιρετικά
Για τα ρεβίθια (προαιρετικά)
1 κ.σ. ελαιόλαδο
100 γρ. ρεβίθια, βρασμένα
1/2 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
1/4 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
αλάτι
πιπέρι
Για το σερβίρισμα
1/2 αβοκάντο, κομμένο σε κυβάκια
ελαιόλαδο
Δες την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com