Παγωτό με γεύση ελαιόλαδο και αλάτι: Η νέα μανία στο TikTok

Τσακιρίδου Χριστίνα
Παγωτό με γεύση ελαιόλαδο και αλάτι: Η νέα μανία στο TikTok

Η συνταγή για τη νέα ανατρεπτική γεύση παγωτού που κάνει θραύση στο διαδίκτυο. 

Η θερμοκρασία ανεβαίνει καθημερινά ολοένα και περισσότερο, με το παγωτό να αποτελεί την πιο γευστική, δροσιστική και αγαπημένη απόλαυση, μικρών και μεγάλων.

Τα τελευταία χρόνια υπάρχουν αμέτρητες γεύσεις παγωτού, που καλύπτουν κάθε γούστο και διατροφική ανάγκη, από vegan παγωτά μέχρι gluten free, sugar free ή παγωτά σορμπέ με ελάχιστες θερμίδες.

Το μυστικό για το πιο νόστιμο και υγιεινό hot dog στο air fryer

Πώς θα φτιάξεις το viral παγωτό του TikTok με ελαιόλαδο και αλάτι

Το ΤikTok είναι μια από τις δημοφιλέστερες εφαρμογές παγκοσμίως και μετρά εκατομμύρια χρήστες σε ολόκληρο τον κόσμο. Δεν είναι λίγες οι φορές που μας εμπνέει σε θέματα μαγειρικής, με τις viral αλλά και πρωτότυπες συνταγές των χρηστών να αξίζουν μια απόπειρα αντιγραφής.

https://www.instagram.com/p/CvxRZ9rOo__/

Εδώ και λίγες εβδομάδες μια ανατρεπτική αλλά άκρως ενδιαφέρουσα γεύση παγωτού έχει γίνει viral στο ΤikTok και δεν είναι άλλη από το παγωτό με ελαιόλαδο και θαλασσινό αλάτι.

O συγκεκριμένο συνδυασμός έχει προκαλέσει ανάμεικτες αντιδράσεις με αρκετούς χρήστες να το δοκιμάζουν και να το αποθεώνουν ενώ άλλοι δηλώνουν πως δεν θα το επέλεγαν ποτέ. Μπορείς να το δοκιμάσεις αγοράζοντας παγωτό βανίλια, στο οποίο θα προσθέσεις λίγο ελαιόλαδο και θαλασσινό αλάτι. Διαφορετικά μπορείς να φτιάξεις το δικό σου σπιτικό παγωτό με τη συνταγή που ακολουθεί.

Υλικά: 1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη

2 κουταλιές της σούπας άπαχο γάλα σε σκόνη

1/4 κουταλάκι του γλυκού ξανθάνη

1 1/3 φλιτζάνι πλήρες γάλα

2 κουταλιές της σούπας σιρόπι καλαμποκιού

1 1/3 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

1/4 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι kosher

Θαλασσινό αλάτι

Το λάθος που κάνεις και δεν σου πετυχαίνει το french toast

Εκτέλεση: Σε ένα μπολ ανακάτεψε μαζί τη ζάχαρη, το γάλα σε σκόνη και τη ξανθάνη. Χτύπησε μαζί το γάλα και το σιρόπι καλαμποκιού σε μια κατσαρόλα. Πρόσθεσε το μείγμα της ζάχαρης και χτύπησέ τα όλα μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Ζέστανε το μείγμα σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να διαλυθεί πλήρως η ζάχαρη. Απόσυρε από τη φωτιά και πρόσθεσε την κρέμα. Κάλυψε και άφησε το μείγμα στην άκρη για τουλάχιστον 6 ώρες. Για ακόμα καλύτερη υφή και γεύση τοποθέτησέ το στο ψυγείο για 24 ώρες.

Οι ειδικοί μοιράστηκαν τα 6 tips που θα απογειώσουν τη σπιτική pizza

Χτύπησε μαζί το παγωμένο μείγμα, το ελαιόλαδο και το αλάτι kosher μέχρι να ενωθούν καλά. Ρίξε το μείγμα σε ένα μπολ και τοποθέτησέ το στην κατάψυξη.

Δες πώς θα το φτιάξεις βήμα-βήμα στο βίντεο που ακολουθεί.

Πηγή κεντρικής: testkitchen