Άκης Πετρετζίκης: Παγωτό κανταΐφι
Η πιο δροσερή απόλαυση.
Υλικά: Για το σιρόπι
200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
150 γρ. νερό
1 στικ κανέλα
Για το κανταΐφι
250 γρ. φύλλο κανταΐφι
100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
Για το παγωτό
1/2 κ.γ. μαστίχα
1/2 κ.γ. μαχλέπι
1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη
400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
200 γρ. τυρί κρέμα, παγωμένο
1 πρέζα αλάτι
Για το σερβίρισμα
φιστίκια Αιγίνης
Δες την εκτέλεση τη συνταγής στο akispetretzikis.com