Δοκίμασε το πιο καλοκαιρινό σνακ: Κρουασανάκια, με μπεσαμέλ και κοτόπουλο

Δοκίμασε το πιο καλοκαιρινό σνακ: Κρουασανάκια, με μπεσαμέλ και κοτόπουλο

Είσαι έτοιμη να ανακαλύψεις μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για Κρουασανάκια γεμιστά με Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣκαι κοτόπουλο, που θα δώσουν ξεχωριστή «γεύση» στο καλοκαίρι σου;

Οι ημέρες μεγάλωσαν, είναι πιο φωτεινές από ποτέ. Αν ανήκεις στις foodies της παρέας, τότε αυτή η εποχή σε βρίσκει να αναζητάς τις πιο εύκολες, νόστιμες συνταγές, οι οποίες θα προστεθούν στη διατροφή σου και θα δώσουν «γεύση» σε όλες τις στιγμές σου το φετινό καλοκαίρι.

Άλλωστε, οι ατέλειωτες ώρες στην άμμο και τα gatherings με τις κολλητές, δεν χρειάζονται τίποτα περισσότερο από ένα snack, το οποίο θα γευτείς είτε ως mini lunch μετά τις βουτιές σου, είτε ως side plate για τις καλοκαιρινές βραδιές με την παρέα στο μπαλκόνι.

Είσαι έτοιμη να ανακαλύψεις μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για Κρουασανάκια γεμιστά με Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ και κοτόπουλο, που θα δώσουν ξεχωριστή «γεύση» στο καλοκαίρι σου;

Τα πιο γευστικά κρουασανάκια, γεμιστά με Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ και κοτόπουλο

Το φετινό καλοκαίρι λοιπόν, μπορείς και εσύ να αναβαθμίσεις τη διατροφή σου, δίνοντας καλοκαιρινό άρωμα και χρώμα στις στιγμές σου!

Αρκεί να έχεις στα ντουλάπια της κουζίνας σου μερικά εκλεκτά υλικά και φυσικά, τη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ, χάρη στην οποία μπορείς να δημιουργήσεις στη στιγμή, τα πιο νόστιμα Κρουασανάκια, γεμιστά με Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ και κοτόπουλο! Συνέχισε να διαβάζεις και θα με θυμηθείς!

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 500 γρ. (4 φλιτζάνια τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ

  • 200 γρ. (1 κεσεδάκι) γιαούρτι στραγγιστό

  • 100 ml (1/2 φλιτζάνι τσαγιού) ηλιέλαιο

  • 100 ml (1/2 φλιτζάνι τσαγιού) νερό

  • 5 γρ. (1 κ.γ.) αλάτι

  • 200 γρ. κοτόπουλο στήθος

  • 1 φάκελος (54 γρ.) Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ

  • 500 ml (2 και ½ φλιτζάνια τσαγιού) γάλα

  • 100 ml (½ φλιτζάνι τσαγιού) σάλτσα τομάτας

  • Λίγο θυμάρι

  • 100 γρ. (1 φλιτζάνι τσαγιού) κίτρινο τυρί, τριμμένο

MATHAINOUME MAZI 800x600

Όπως είπαμε και πριν, η συνταγή είναι πραγματικά πανεύκολη! Αρχικά, βάζουμε στο μπολ του μίξερ το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, το γιαούρτι, το λάδι, το νερό και το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνουν μία ομοιόμορφη ζύμη, την οποία, ύστερα, σκεπάζουμε με μία πετσέτα κουζίνας για να ξεκουραστεί για 30 με 45 λεπτά περίπου.

Και κάπου εδώ, έχει έρθει η ώρα για την Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ, που ετοιμάζουμε εύκολα -σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού. Αμέσως μετά, βράζουμε το κοτόπουλο, το κόβουμε σε μικρά κομματάκια και το προσθέτουμε στην Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ μαζί με το τυρί, τη σάλτσα τομάτας και το θυμάρι.

Στη συνέχεια, ανοίγουμε τη ζύμη με έναν πλάστη, σε πολύ λεπτό φύλλο και την κόβουμε σε μικρά τριγωνάκια. Βάζουμε στο κέντρο της λίγη από τη γέμιση που φτιάξαμε και τυλίγουμε κάθε τριγωνάκι σε σχήμα κρουασάν. Και ήρθε η ώρα για το ψήσιμο! Αλείφουμε με λίγο γάλα και ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για 10 με 15 λεπτά.

Fun fact! Η Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ μπορεί να παρασκευαστεί εκτός από γάλα, με τη χρήση ενός φυτικού ροφήματος, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.

NT_GIWTHS-MPESAMEL_Kroyasanakia_@Queen.gr(revised!)_html_5489848b.jpg

Για εσένα που αναζητάς εύκολες και γρήγορες συνταγές ή αλλιώς το πιο νόστιμο καλοκαιρινό σνακ, υπάρχει η λύση: Κρουασανάκια γεμιστά με Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ και κοτόπουλο. Μην χάνεις άλλο χρόνο λοιπόν, δοκίμασε να φτιάξεις το πιο εύκολο και γρήγορο σνακ για το καλοκαίρι που έρχεται και που πρόκειται να είναι… πολύ γευστικό!

Για περισσότερες συνταγές με Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ δείτε εδώ