Ψάχνεις το πιο καλοκαιρινό σνακ; Δοκίμασε τάρτες – αστερία με μπεσαμέλ, ψητή ντομάτα και κολοκύθι

Ψάχνεις το πιο καλοκαιρινό σνακ; Δοκίμασε τάρτες – αστερία με μπεσαμέλ, ψητή ντομάτα και κολοκύθι

Ας ξεκινήσουμε αυτό το κείμενο με μία παραδοχή: Η αλήθεια είναι πως η διατροφή μας το καλοκαίρι πάντα αλλάζει.

Και αυτό, διότι οι ημέρες μεγαλώνουν, οι ώρες που βρισκόμαστε στη θάλασσα είναι πολλές, οι θερμοκρασίες όλο και αυξάνονται και έτσι πάντα, νιώθουμε ότι ένα ελαφρύ και απλό πιάτο είναι το ιδανικό στην καθημερινή μας ρουτίνα.

Και μπορεί μέχρι τώρα, να πιστεύαμε ότι ελαφρύ και νόστιμο δεν πάνε μαζί, αλλά εμείς είμαστε εδώ για να σου αποδείξουμε το αντίθετο -όχι με λόγια, αλλά μέσα από τις πιο ευφάνταστες ιδέες για την κουζίνα σου. Με την Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ, άλλωστε, μπορούμε να φτιάξουμε τα πιο λαχταριστά σνακ που θα μας συνοδεύσουν ακόμα και τις πιο ζεστές ημέρες του καλοκαιριού. Είσαι έτοιμη;

Φτιάξε τις πιο νόστιμες και καλοκαιρινές τάρτες με Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ, ψητή ντομάτα και κολοκύθι

Μπορεί στο άκουσμα της λέξης «τάρτα», να θεωρείς ότι ο βαθμός δυσκολίας αυξάνεται, όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Διότι, η προετοιμασία των πιο νόστιμων ταρτών σε σχήμα αστερία, είναι πανεύκολη και εσύ θα τις φτιάξεις μόνο μέσα σε μια ώρα. Και αυτό είναι υπόσχεση!

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

Για τις Τάρτες - αστερία:

  • 200 γρ. (1 φλιτζάνι τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 50 ml (1/4 φλιτζάνι τσαγιού) γάλα, χλιαρό
  • 250 γρ. (2 κ.σ.) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 1/2 κ.γ. Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 κρόκος αυγού

Για τη γέμιση:

  • 350 γρ. κολοκυθάκια, τριμμένα
  • 250 γρ. ντομάτα, ψιλοκομμένη
  • 150 γρ. φέτα
  • 60 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 10 γρ. φρέσκος δυόσμος
  • 10 γρ. μαϊντανός
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. (4 κ.σ.) ελαιόλαδο
  • 1 φάκελος (54 γρ.) Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
  • 500 ml (2 και ½ φλιτζάνι τσαγιού) γάλα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για το γαρνίρισμα:

  • 250 γρ. κολοκυθάκια σε φέτες
  • 200 γρ. ντομάτα, ψιλοκομμένη
  • 60 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
MATHAINOUME MAZI 800x600

Ξεκινάμε με τη γέμιση, τρίβοντας τα κολοκυθάκια, στα οποία ρίχνουμε λίγο αλάτι, τα αφήνουμε για 15 λεπτά στην άκρη και μετά τα στύβουμε, για να φύγουν τα υγρά. Ύστερα, τα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο, μαζί με την ντομάτα και το κρεμμύδι και αμέσως μετά ετοιμάζουμε εύκολα τη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ. Αφού λοιπόν, την ετοιμάσουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε.

Και κάπου εδώ, συνεχίζουμε με τη βάση της τάρτας: Χτυπάμε με το σύρμα χειρός το βούτυρο -το οποίο προηγουμένως έχουμε λιώσει στο μπεν μαρί- το γάλα, το αλάτι, τη ζάχαρη και τον κρόκο αυγού. Προσθέτουμε στη συνέχεια το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ και το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ και ανακατεύουμε. Μόλις τελειώσουμε το ανακάτεμα, σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο, για περίπου 20 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμη, την ανοίγουμε με τον πλάστη και τη βάζουμε σε μικρές φόρμες τάρτας σε σχήμα αστερία, διαμέτρου περίπου 26-28 εκατοστών. Τις τρυπάμε όπως συνήθως με το πιρούνι και τις ψήνουμε στους 180°C, για περίπου 10 λεπτά.

Ύστερα, βάζουμε πάνω σε κάθε τάρτα τη γέμιση και απλώνουμε από πάνω τα τριμμένα κολοκυθάκια και την ψιλοκομμένη ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και συνεχίζουμε το ψήσιμο, για άλλα 20 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα οι τάρτες. Και voila! Οι πιο τραγανές και ελαφριές Τάρτες - αστερίας σε περιμένουν να τις πάρεις μαζί ακόμα και στην παραλία.

Fun fact! Η Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ μπορεί να παρασκευαστεί εκτός από γάλα, με τη χρήση ενός φυτικού ροφήματος, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.

Αυτό το καλοκαίρι, βρήκες τη λύση που έψαχνες για τη διατροφή σου. Διότι, οι Τάρτες - αστερίας με Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ, ψητή ντομάτα και κολοκύθι είναι το πιο κατάλληλο σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας, αφού μπορείς να τις βάλεις στο τάπερ και να τις πάρεις μαζί σου, από το γραφείο μέχρι τη θάλασσα. Μην το σκέφτεσαι, πρόσθεσε την Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ στα daily menus σου και να είσαι σίγουρη ότι η γεύση σου θα φτάσει σε άλλο level.

Για περισσότερες συνταγές με Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ δείτε εδώ