Η πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για summer nights με αγαπημένα πρόσωπα

Η πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για summer nights με αγαπημένα πρόσωπα

Η αγαπημένη εποχή του χρόνου είναι εδώ και εμείς είμαστε ήδη σε summer mood, μέσα από μικρές αλλά σημαντικές αλλαγές στην καθημερινότητά μας.

Τι θα έλεγες λοιπόν, να ξεκινήσουμε από την οργάνωση της διατροφής μας, με αφορμή τα summer nights με τους αγαπημένους μας, που σίγουρα δεν λείπουν και από το φετινό καλοκαίρι;

Άλλωστε, οι υψηλές θερμοκρασίες μας προσκαλούν όπως κάθε καλοκαίρι, να δημιουργήσουμε τις πιο νόστιμες και εύκολες συνταγές που θα ενθουσιάσουν τους ουρανίσκους μας. Το μόνο που χρειάζεται, είναι να εντάξουμε στα summer nights με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, γεύσεις που υπόσχονται νοστιμιά και ευκολία, όπως είναι το Σουφλέ με Ζυμαρικά Κοχύλι, Σολομό και Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ με Γραβιέρα Κρήτης.

Τα «βήματα» που θα αναβαθμίσουν τις καλοκαιρινές βραδιές

Η αλήθεια είναι ότι για να πετύχεις αυτήν τη συνταγή, χρειάζεται να διαθέσεις μόνο λίγο από τον χρόνο σου και πολύ από την καλή σου διάθεση, αφού όλα τα υλικά τα έχεις ήδη στην κουζίνα του σπιτιού σου, με «πρωταγωνίστρια» την Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ. Και κάπως έτσι, μέσα σε λίγη ώρα θα έχεις φτιάξει το πιο νόστιμο και ελαφρύ Σουφλέ με Ζυμαρικά Κοχύλι, το οποίο αποτελεί την κατάλληλη λύση, για τις καλοκαιρινές βραδιές που αναρωτιέσαι τι να μαγειρέψεις. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και συγκεκριμένα, από τα υλικά που πρέπει να έχεις στον πάγκο της κουζίνας σου.

MATHAINOUME MAZI 800x600

Όλα τα υλικά που χρειάζεσαι:

  • 350 γρ. μακαρόνια κοχύλι
  • 1 φάκελος (54 γρ.) Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
  • 250 γρ. καπνιστό σολομό, ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1 μάτσο κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • Ξύσμα από δύο λεμόνια
  • 1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
  • 500 ml γάλα
  • 75 γρ. γραβιέρα Κρήτης, τριμμένη

Όπως είπαμε και πριν, η συνταγή είναι πανεύκολη! Πρώτα από όλα, βράζουμε τα μακαρόνια -σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας- σε αλατισμένο νερό, έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι al dente. Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε εύκολα την Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα φυσικά με τις οδηγίες που αναγράφονται πίσω από τη συσκευασία της (αν δηλαδή δεν τις ξέρεις απέξω) και έχουμε το πιο νόστιμο και αφράτο αποτέλεσμα, με τα αγνά υλικά και την ποιότητα της ΓΙΩΤΗΣ. Αμέσως μετά, προσθέτουμε τη γραβιέρα και αλατοπιπερώνουμε, ενώ στη συνέχεια αρωματίζουμε με το μοσχοκάρυδο και το μισό άνηθο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ΟC και έπειτα, σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με το ελαιόλαδο να μαλακώσουν. Αφού στραγγίσουμε τα μακαρόνια κοχύλι, τα ρίχνουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ξύσμα του λεμονιού, τον υπόλοιπο άνηθο και τον ψιλοκομμένο σολομό και ρίχνουμε τα υλικά που βρίσκονται μέσα στο τηγάνι στην Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ και ανακατεύουμε καλά. Τέλος, βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και αδειάζουμε μέσα τα ζυμαρικά, πασπαλίζουμε με την τριμμένη γραβιέρα που κρατήσαμε στην άκρη και ψήνουμε στον φούρνο το μείγμα με το σουφλέ, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του. Και voila, το πιο ελαφρύ και νόστιμο Σουφλέ με Ζυμαρικά Κοχύλι είναι στο τραπέζι σου!

Fun fact! Η Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ μπορεί να παρασκευαστεί εκτός από γάλα, με τη χρήση ενός φυτικού ροφήματος, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.

Mε λίγη έξτρα έμπνευση και την Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ στην κουζίνα σου, μπορείς να δημιουργήσεις οποιοδήποτε πιάτο θέλεις, ακόμη και το πιο καλοκαιρινό Σουφλέ Ζυμαρικών που έχεις δοκιμάσει ποτέ!

Για περισσότερες συνταγές με Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ δείτε εδώ