Η περίεργη συνταγή της Τετάρτης: Αβγοσαλάτα
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΟΥΛΗΣ
Μην σας τρομάζει η λέξη αβγό συνδυαστικά με τη σαλάτα. Δοκιμάστε τη και δεν χάσετε.
Υλικά
6 αβγά
2 κουταλιές της σούπας ελιές Καλαμών ψιλοκομμένες
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό
1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα
1/2 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Ντιζόν
Εκτέλεση
1. Βάλτε τα αβγά σε μία κατσαρόλα και καλύψτε τα με νερό.
2. Ανοίξτε το μάτι και μόλις το νερό βράσει απομακρύνετε τα αβγά από τη φωτιά.
3. Αφήστε τα για δέκα λεπτά.
4. Ρίξτε μέσα τρεις κούπες πάγο και αφήστε τα στην άκρη.
5. Μετά από πέντε λεπτά βγάλτε τα από την κατσαρόλα.
6. Καθαρίστε τα αβγά και ρίξτε σε ένα μπλέντερ.
7. Σε πολύ χαμηλή ταχύτητα ανακατέψτε τα ώστε να γίνουν μελάτα άλλα όχι ομοιογενές μείγμα.
8. Ρίξτε μέσα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε ξανά.
9. Ρίξτε αλατοπίπερο και η σαλάτα σας είναι έτοιμη και ιδανική για να γεμίσει κάθε sandwich σας.