Αυθεντική συνταγή banoffee
Μπορεί αυτό το γλύκισμα να απαιτεί αρκετές ώρες, αλλά θα ξετρελαθείτε με τη ιδιαίτερη γεύση του.
Υλικά
2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
250 γραμμάρια μπισκότα τύπου Digestive
80 γραμμάρια βούτυρο
1/2 ποτήρι χυμό μπανάνας
3 μπανάνες
500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
80 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
Σοκολάτα σε σκόνη
Εκτέλεση
1. Βάζετε τα κουτιά με το ζαχαρούχο γάλα σε μια κατσαρόλα και τα σκεπάζετε με νερό.
2. Σιγοβράζετε για τέσσερις ώρες φροντίζοντας τα κουτιά να είναι συνεχώς καλυμμένα με νερό.
3. Σπάστε στα μπισκότα και τοποθετήστε τα σε ένα μπολ μαζί με το λιωμένο βούτυρο και το χυμό μπανάνας.
4. Ανακατέψτε καλά και στρώστε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος φτιάχνοντας έτσι μια ομοιόμορφη βάση.
5. Ψήστε για 12 περίπου λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς και μετά βάλτε το σκεύος στο ψυγείο για να κρυώσει.
6. Όταν περάσουν οι τέσσερις ώρες βγάλτε τα κουτιά από την κατσαρόλα και στρώστε το ζαχαρούχο γάλα πάνω από την μπισκοτένια βάση.
7. Αφήστε το να ξεκουραστεί στο ψυγείο για μία ώρα και στη συνέχεια καλύψτε το με τις μπανάνες τις οποίες έχετε κόψει σε ροδέλες.
8. Χτυπήστε τη ζάχαρη άχνη με την κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει και απλώστε το μείγμα πάνω από τις μπανάνες.
9. Ξαναβάλτε το σκεύος στο ψυγείο για μία ώρα, πασπαλίστε με τη σκόνη σοκολάτας και σερβίρετε.