Φθινοπωρινό mac & cheese με κολοκύθα
Η πιο γευστική παραλλαγή στο κλασικό mac & cheese.
Υλικά
500 γρ. καθαρισμένη ψίχα κολοκύθας κομμένη σε μεγάλους κύβους
Αλατοπίπερο
1 στήλη βούτυρο
Ελαιόλαδο
50 ml. γάλα
80 γρ. φέτα
2 κουταλιές της σούπας τριμμένο πεκορίνο
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
3 κουταλιές της σούπας γκορκοντζόλα
350 γρ. ζυμαρικά (μακαρόνι)
Τριμμένη φρυγανιά
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180.
2. Πλύντε καλά την κολοκύθα ώστε να μην έχει σπόρια ή άλλα υπολείμματα.
3. Πάρτε ένα ταψί και λαδώστε το.
4. Απλώστε τα κομμάτια κολοκύθας, αλατοπιπερώστε τα και αλείψτε τα με ελαιόλαδο.
5. Ψήστε τα 30 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν και να μαλακώσει η ψίχα.
6. Λιώστε την κολοκύθα σε ένα μπολ με ένα πιρούνι.
7. Σε μία κατσαρόλα λιώστε το βούτυρο με τα τυριά, ανακατεύονται συνεχώς.
8. Ρίξτε μέσα τα 2/3 της λιωμένης κολοκύθας μέχρι να γίνει μία κρεμώδης σος.
9. Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά ανάλογα με τις οδηγίες.
10. Σε ένα ταψί ενώστε την κρέμα με τα μακαρόνια και την υπόλοιπη κολοκύθα και ρίξτε από πάνω τριμμένη φρυγανιά.
11. Ψήστε για 10 λεπτά και το φάι σας είναι έτοιμο.