Λαχταριστή σάλτσα κέτσαπ από τα χεράκια σας
QUEEN.GR
Μια σπιτική συνταγή για μία από τις πιο αγαπημένες σος.
Φτιάξτε τη δική σας υπέροχη σάλτσα κέτσαπ και φυλάξτε την στο ψυγείο για όλες τις συνταγές σας αλλά και για ένα σπιτικό, πεντανόστιμο συνοδευτικό για κάθε φαγητό.
Υλικά
1 λίτρο χυμό ντομάτας
1 κ.σ. ντοματοπολτό
1 κρεμμύδι
1 κ.γ. καυτό μπαχαρικό
2 πρέζες μοσχοκάρυδο, πιπέρι
125γρ. καφέ ζάχαρη
125ml. μηλόξυδο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
1. Κόψτε το κρεμμύδι κι αφήστε το να ροδίσει στην κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά.
2. Προσθέστε τα μπαχαρικά και ανακατέψτε μέχρι ν' απορροφηθούν από τα κρεμμύδια.
3. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το χυμό ντομάτας, τον ντοματοπολτό, την καφέ ζάχαρη και το μηλόξυδο.
4. Προσθέστε το μείγμα στο σκεύος με τα κρεμμύδια. Αφήστε να σιγοβράσουν για μία ώρα.
5. Περάστε τα στο μπλέντερ. Βάλτε την κέτσαπ σας σε ένα βάζο και συντηρήστε την στο ψυγείο.