Πένες με μπρόκολο από τη διάσημη σεφ, Νίκη Μερκούρη
Εύκολη και υγιεινή συνταγή ζυμαρικών για όλες
Υλικά
500 γρ. πένες
150 γρ. σολομό καπνιστό
2 μικρά μπρόκολα
2 σκελίδες σκόρδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 ποτήρι τσικουδιά
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι χοντρό
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
1. Βάζουμε μία κατσαρόλα με νερό και ρίχνουμε το χοντρό αλάτι την ώρα του βρασμού και κατόπιν τις πένες.
2. Κόβουμε, πλένουμε καλά τις τουφίτσες από το μπρόκολο. Το σουρώνουμε και το βάζουμε το σουρωτήρι πάνω από την κατσαρόλα με τα ζυμαρικά που βράζουν ώστε να γίνει στον ατμό, ταυτόχρονα με τα ζυμαρικά.
3. Μόλις γίνουν οι πένες τις σουρώνουμε και όταν είναι έτοιμο το μπρόκολο το βγάζουμε από τον ατμό.
4. Σε μία άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι, το κρεμμύδι και το σκόρδο και μετά ρίχνουμε το σολομό.
5. Σβήνουμε με τσικουδιά και όταν είναι έτοιμος ο σολομός ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
6. Σερβίρουμε χωρίς τυρί.