Βιετναμέζικα κεφτεδάκια
Ο κιμάς κοτόπουλου είναι πιο υγιεινός από το μοσχαρίσιο και σίγουρα μπορεί να γίνει εξίσου γευστικός αν μαγειρευτεί σωστά. Η συνταγή για τα βιετναμέζικα κεφτεδάκια θα γίνει σίγουρα το καλύτερο finger food που μπορείτε να μαγειρέψετε.
Υλικά
1 κιλό κιμάς κοτόπουλου
4 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μεγάλη κουταλιά φρέσκια μέντα ψιλοκομμένη
3 κουταλιές κόλιαντρο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές αλεύρι
Αλάτι
1/4 της κουταλιάς νιφάδες τσίλι
1/2 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη
Εκτέλεση
1. Ρίξτε στο μπλέντερ τον κιμά, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το αλάτι, τις νιφάδες του τσίλι και ανακατέψτε.
2. Διπλώστε τη μέντα και το κόλιαντρο και αφήστε το μείγμα για τριάντα λεπτά να πάρει τις μυρωδιές των υλικών.
3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
4. Φτιάξτε τα κεφτεδάκια σας.
5. Ρίξτε τη ζάχαρη σε ένα πιάτο και βάλτε τα κεφτεδάκια.
6. Περάστε τα από το αλεύρι που έχετε ρίξει σε ένα άλλο πιάτο.
7. Βάλτε τα στο φούρνο για είκοσι λεπτά.