Mozzarella in carrozza: Ψωμί και μοτσαρέλα σε έναν μοναδικό συνδυασμό
ΝΑΓΙΑ ΚΩΣΤΙΑΝΗ
Αν είστε αθεράπευτα ερωτευμένοι με την Ιταλία και πιο συγκεκριμένα με τη Ρώμη, πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή. Ένα από τα πιο κλασικά και δημοφιλή σνακ της Αιώνιας Πόλης, το οποίο βασίζεται σε απλά υλικά και θέλει ελάχιστο χρόνο για να φτιαχτεί. Καλού κακού κάντε παραπάνω μερίδες γιατί είναι σίγουρο πως θα εξαφανιστούν αμέσως.
Υλικά
250γρ. μοτσαρέλα
8 φέτες ψωμί μαλακό (από τις οποίες θα έχετε αφαιρέσει την κόρα)
2 αυγά
2 κουταλιές γάλα
αλεύρι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1.Κόψτε τη μοτσαρέλα σε 4 φέτες ίσου πάχους και βάλτε τις ανάμεσα σε 2 φέτες ψωμί, καρφιτσώνοντάς το με μια οδοντογλυφίδα.
2.Χτυπήστε καλά τα αυγά με το γάλα.
3.Αλευρώστε τα σαντουιτσάκια (carrozza) πάνω-κάτω, μουσκέψτε τα στο μείγμα του αυγού και τηγανίστε τα σε δυνατή φωτιά μέχρι να χρυσίσουν.