Muffins μήλου με καραμέλα γάλακτος
Μικρά, ζεστά, αφράτα muffins με γλυκιά γεύση μήλου, καλυμμένα από ένα λαχταριστό σιρόπι καραμέλας γάλακτος. Γιατί να χάσεις περισσότερο χρόνο φτιάχνοντας μηλόπιτα, όταν πολύ απλά και γρήγορα μπορείς να φτιάξεις αυτά τα απίστευτα γλυκάκια για να συνοδεύσουν τον πρωινό ή/και απογευματινό καφέ σου;
Υλικά
215γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. baking powder
½ κ.λ. κανέλα
1 πρέζα αλάτι
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
150γρ. καστανή ζάχαρη
150γρ. κρυσταλλική λευκή ζάχαρη
120ml ηλιέλαιο
2 κ.γ. vanilla extract
2-3 μεγάλα μήλα τριμμένα
Για τη σως
500γρ. καραμέλες γάλακτος (οι γνωστές στο χρυσόχαρτο)
1 κρέμα γάλακτος των 200ml
Εκτέλεση
1.Σε ένα μπολ, χτυπάτε το αλεύρι το baking powder, την κανέλα και το αλάτι.
2.Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάτε το ηλιέλαιο με τη ζάχαρη και ρίχνετε τα αυγά και το άρωμα βανίλιας. Στη συνέχεια προσθέτετε το μείγμα του αλευριού, ανακατεύοντας συνεχώς, και στο τέλος τα τριμμένα μήλα.
3.Αδειάζετε το μείγμα μέσα σε θήκες για muffins ή σε φόρμες σιλικόνης και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170C για 25 με 30 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα τα βγάζετε και τα αφήνετε λίγο να κρυώσουν.
4.Μέχρι να κρυώσουν, βάζετε τις καραμέλες σε ένα γυάλινο μπολ μαζί με την κρέμα γάλακτος και τα ζεσταίνετε μέχρι να λιώσουν, ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις είναι έτοιμο, το βγάζετε από τη φωτιά και αφήνετε τη σως να κρυώσει λίγο για να σφίξει.
5.Τέλος, παίρνετε ένα-ένα τα muffins και τα βουτάτε στη σως καραμέλας γάλακτος.