Ριζότο με κολοκύθα και λουκάνικο
Δεν υπάρχει Έλληνας που να μην αγαπά το ριζότο. Αν δε θέλετε να σερβίρετε πάλι ένα πιάτο με μανιτάρια δοκιμάστε αυτό.
Υλικά
1,6 λίτρα ζωμός κοτόπουλου
2 κουταλιές βούτυρου
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 κιλό μη καυτερό λουκάνικο
2 κούπες ρύζι αρμπόριο
8 φύλλα μαντζουράνας
1/2 κούπα πουρές κολοκύθας
Αλατοπίπερο
1 κούπα τριμμένο τσένταρ
Εκτέλεση
1. Βράστε το ζωμό κοτόπουλου.
2. Σε ένα άλλο τηγάνι κάψτε το βούτυρο και σοτάρετε τα κρεμμύδια και τα λουκάνικα.
3. Μόλις γίνουν σοταριστούν τα λουκάνικο ρίξτε τα μισά φύλλα μαντζουράνας και το ρύζι και αφήστε το για δύο λεπτά.
4. Μετά ρίξτε δύο κούπες από το ζωμού που βράζει. Μόλις το απορροφήσει το ρύζι, ρίξτε άλλες δύο. Και συνεχίστε τη διαδικασία αυτή ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πιει το ρύζι όλο το ζωμό και να ρίξει κρεμώδες.
5. Ρίξτε την υπόλοιπη μαντζουράνα και το πουρέ κολοκύθας και προσθέστε το αλάτι.
6. Βγάλτε το ριζότο από το μάτι και ρίξτε το τυρί.