Πένες με λουκάνικο και καραμελωμένα μανιτάρια

Από τις πιο «γεμάτες» και χορταστικές μακαρονάδες που μπορείτε να φτιάξετε, και μάλιστα μέσα σε ελάχιστο χρόνο και χωρίς καμία δυσκολία. Φρέσκα λαχανικά, ζουμερά, καραμελωμένα μανιτάρια, κομματάκια λουκάνικου και φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα συνθέτουν ένα πιάτο που θα σας σώσει περισσότερες από μία φορές.

Υλικά
1 πακέτο πένες
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
1 πιπεριά πράσινη (κέρατο) ψιλοκομμένη
1 σκελίδα σκόρδο
20 λουκανικάκια χωριάτικα κομμένα στην μέση
200γρ. μικρά μανιτάρια
2 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. ξύδι balsamico
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Εκτέλεση
1.Βράζετε τα ζυμαρικά μέχρι να γίνουν al dente. Σουρώνετε, λαδώνετε με ελάχιστο ελαιόλαδο και τα σκεπάζετε για να μείνουν ζεστά.
2.Σε ένα αντικολητικό τηγάνι ρίχνετε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές και τα λουκάνικα. Μόλις μαλακώσουν και τα λουκάνικα πάρουν χρώμα, τα μεταφέρετε όλα μέσα στην κατσαρόλα με τις πένες.
3.Στο ίδιο τηγάνι, ρίχνετε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε τα μανιτάρια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε αλάτι,, πιπέρι, μέλι, ξύδι και λίγη ρίγανη. Μόλις η σάλτσα μελώσει είναι έτοιμη.
4.Ρίχνετε και τη σάλτσα μέσα στη κατσαρόλα με τα ζυμαρικά και τα λαχανικά, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε με μπόλικη τριμμένη παρμεζάνα.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης